Kaarten voor het Jubileumconcert                                                                                                                                                                                                                                           

Natuurlijk is het leuk als partners en andere familieleden van onze koorzangers het Jubileumconcert komen bijwonen. De toegangsprijs is € 3,00-p.p. Het bijbehorende boekje kost € 2,00. Uiteraard hebben de leden, muzikanten, dirigenten en genodigden vrij toegang.
Wil je “kaarten” bestellen voor 3 oktober geef dan de namen + emailadres en aantal gewenste kaarten en/of boekjes door aan Marijke Blokdijk. Dat kan via de mail: (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
Marijke zet je dan op de toegangslijst en geeft dit door aan Jim. Je krijgt van Jim een betalingsverzoek (Tikkie). Als je betaald hebt kom je op de definitieve entreelijst. Op 3 oktober wordt gecontroleerd of je op de lijst staat.

Oefenen live zingen                                                                                                                                                                                                                                                                       

We kijken er allemaal naar uit om weer eens live te kunnen zingen. Laten we hopen dat we eind mei of in juni dat nog eens mogen beleven. We gaan er wel stilletjes van uit dat we in augustus toch eens live mogen zingen. Want op 5 september gaan we zingen op de Hoornse Kunst- en Cultuurmarkt. Daar moeten we natuurlijk goed voor de dag komen! Vooruitlopend daar op hebben we extra oefenavonden gepland in augustus en met het oog op het jubileumconcert ook in september. Extra oefenavonden zijn: 27 augustus. Voor ons jubileumconcert willen we ook (naast de reguliere repetitieavonden) extra oefenen op 10 en 24 september.

Regenboogzaal Huesmolen
Het bestuur gaat de regenboog zaal in de huesmolen voor alle vrijdagen vastleggen zodat, als het weer kan, we kunnen oefenen in september voor de Kunst en Cultuurmarkt en voor het jubileumconcert. Ook zullen we zodra het enigszins mogelijk is weer buiten gaan zingen. Op dit moment mag er nog niets. Zodra het weer kan en mag gaan we uiteraard terug naar Karel!!!

 

Zingen bij een ander koor (door Fred Dekker)
In de vorige Nieuwsbrief vroegen we wie iets wilde vertellen over het zingen bij een ander koor. Fred Dekker reageerde en hier volgt zijn relaas.
Ik heb een stukkie over het het zingen bij het Schoorkoor tbv deze OtL. Daar gaat ie:
In de vorige OtL stond een oproepje om eens iets te delen over een ander koor waar leden lid van zijn. Sinds januari 2019 ben ik namelijk samen met Veronica gaan zingen bij het Schoor.
We zaten allebei al op een koor maar wilden graag ook eens samen zingen. We vielen met onze neuzen in de boter want Margreet was al een tijdje bezig om met 5 koren een Mozart programma te brengen. Er waren nog 5 maanden te gaan, dus dat werd flink oefenen op een voor mij nagenoeg onbekend repertoire. Het lukte wonderwel om dat toch voor elkaar te krijgen.
Daarna werd een Keltisch programma geïntroduceerd. Het leek ons heel bijzonder om dat ook mee te maken. En bijzonder werd het en is het nog steeds. Na een halfjaar oefenen brak de Corona uit en stond alles stil. Dankzij een initiatief van Veronica en mij kwam Margreet op het idee te gaan Zoomen. Wel, wel, wel. Dat heb ik geweten! Ik kwam er nu pas echt een beetje achter wat zingen inhield. Plotseling moet je solo zingen, had ik nog nooit gedaan en dat bleek. Wat een leerzame periode op zanggebied is dit voor mij geweest. En wat geweldig om te merken dat je nog zo kan groeien als zanger. En dat ik nu eigenlijk alle liedjes van het Keltisch Concert ook zelfstandig kan zingen. Niet allemaal perfect (ik val soms van de noot af) maar ik red me wel. Ben ik stiekem wel trots op. En natuurlijk met veel dank aan Margreet maar ook andere koorleden die mij er links en rechts doorheen gesleept hebben. Waar het Zoomen allemaal niet goed voor is, wie had dat kunnen denken. Komend najaar hebben we als het goed gaat de optredens van zowel Om te Hoorn als het Schoorkoor. Ik heb er reuze zin. Maar eerst nog een paar echte repetities met de onovertroffen nazit bij Karel. Met bitterballen natuurlijk!

Fred in Mozart kleding

 

Zoomzingen per 14 dagen
Afgelopen maanden hebben we iedere vrijdagavond op Zoom met elkaar gezongen. Er namen zo’n 15 leden aan deel. We oefenden de liedjes van het Jubileumconcert. Daarna kon ieder die dat wilde een eigen lied ten gehore brengen.
Het bestuur heeft besloten om vanaf nu eens per veertien dagen te gaan Zoomen op de vrijdagen in de oneven weken. De eerstvolgende vrijdag is op 28 mei.
Stilletjes hopen we namelijk dat we binnenkort weer echt mogen zingen, eens in de veertien dagen!