NIEUWSBRIEF  OMTELEEZN 13

21 maart 2021  

Bijdrage van Lucia Spitteler (aspirant lid)

Beste zangers, 

In januari, de maand van de goede voornemens, ben ik met het koor mee gaan ZOOMEN en zingen. Waarom bij Om te Hoorn? Ik ken Margriet van een popkoor waar we beiden bij gezongen hebben. We hebben altijd contact ge­houden en zij geeft me al jarenlang heel geduldig pianoles. Wout ken ik van de schildergroep in de Grote Beer. De drem­­pel was daardoor al lager. 

Het repertoire is mij deels bekend maar de echte smartlap zingen is nieuw voor mij. Misschien merkten jullie dat al aan de Engelstalige liedjes die ik tijdens de ‘afterparty’ zong. De eerdere koren waar ik op zat, zingen hedendaagse en wat oudere popmuziek. Het zingen, juist in deze Coronatijd bezorgt mij plezier en gezelligheid. Ik kijk uit naar de ‘echte’ repetities maar tot nu toe ervaar ik een prettige onder­linge sfeer en veel geduld van mijn ‘kamergenoten’ als ik een nummer nog niet ken. Tot zings,

Lucia Spitteler 

 ALV
Onlangs hebben jullie een uitnodiging voor de Algemene Leden Vergadering (ALV) ontvangen. Deze vergadering staat gepland voor 26 maart a.s. Door corona wordt deze uiteraard uitgesteld, maar de agenda en de bijbehorende stukken zijn alvast rondgestuurd. Menno gaat bij de eerstvolgende ALV stoppen. Het bestuur heeft Margreet Knol gevraagd in de vacature te voorzien. Margreet heeft de vraag positief beantwoord. Leden kunnen nieuwe bestuursleden voordragen (bij de secretaris) Dit moet worden vergezeld van tenminste 10 handtekeningen.

Koffieavond vrijdag 5 maart jl op ZOOM
Het was vrijdag een bijzondere avond. Nu eens niet zingen, maar onder leiding van Wout kon iedereen wat vertellen wat hem/haar bezig hield, hoe de Coronaperiode door te brengen of ander nieuws. Bijzonder was dat Karel en Mariëtte inlogden om te vertellen hoe het hen vergaat. Karel snakt ernaar (net als wij) dat Chez Dick weer open mag en dat hij ons van een natje en droogje kan voorzien. Ook Joke Sietses in het verre Drenthe was erbij om te vertellen hoe het haar daar nu vergaat. Leuk dat de aspirant leden ook inlogden. Het was een bijzondere avond en fijn om velen weer eens te zien en vooral om te horen.

 Optredens?
Het bestuur heeft ‘voor de zekerheid’ maar bij de gemeente vergunning aangevraagd om ons Havenfesti­val en misschien de Hoornse Bokaal te kunnen organiseren. Natuurlijk houden we een slag om de arm of het wel door kan gaan. Maar niet geschoten is altijd mis! Het Havenfestival staat gepland voor 30 mei a.s. De Hoornse Bokaal voor 27 juni. Maar of het allemaal door­gaat? Wie weet!
Als het doorgaat zal het vanwege alle onzekerheden in een beknopte, vereen­vou­­digde vorm zijn.

 Kunst- en Cultuurmarkt Hoorn
Om te Hoorn is door Joke van der Meij uitgenodigd om komende zomer (als het allemaal weer kan?) te komen zingen op de Kunst- en Cultuurmarkt in Hoorn. Deze markt wordt altijd gehouden op de eerste zondag in september. Meer dan 150 exposanten uit heel het land komen op deze grootste cultuurmarkt van Nederland allerlei kunstvormen tonen in een lang lint van kramen door de Hoornse binnenstad. Natuurlijk zijn ook alle Hoornse culturele instellingen aanwezig om hun programma te presenteren. Joke organiseert deze markt nu al voor de 16e keer. Joke zingt bij het Schoorkoor maar is ook aspirant lid bij ons OtH. Naast de kunst- en cultuurmarkt is Joke  ook curator van het pop-up museum Expoost. Expoost is gelegen naast het Westfriesmuseum. We hebben er vorig jaar ook een keer met een klein clubje gezongen. (Uw voorzitter is vrijwilliger in dit mooie museum). Het bestuur is heel blij met deze mooie kans om ons koor te presenteren en reclame te maken voor ons koor.
Houd 5 september dus alvast vrij in de agenda. De dirigenten zijn op vakantie maar natuurlijk kunnen we zoals altijd rekenen op Petra.

Rebus
Liesanne had de antwoorden van de vorige rebussen alle goed. Gefelici­teerd!! Deze keer geen rebus vanwege de ruimte. Maar in de volgende OtL weer enkele rebussen die we van Margreet hebben gekregen!!

Om te Hoorn 20 jaar
Ons jubileumconcert op zondag 3 oktober zal worden gehouden in de Regenboogzaal van Wijkcentrum de Huesmolen.
In een gezamenlijke vergadering van de werkgroep en het bestuur is unaniem gekozen voor de Regenboogzaal. We vonden deze zaal beter bij ons passen dan de Oosterkerk en het Octaaf en ook niet onbelangrijk, de horeca is goed voorzien. Zingen maakt tenslotte ook dorstig en het is een feestje. Er kunnen zo’n 275 mensen in de Regenboogzaal. Up Tight en Om te Hoorn hebben samen +/- 80 mensen. Er moeten dus bijna 200 bezoekers gevonden worden en dat kan het bestuur niet alleen. In de vol­gende OtL hoop ik duidelijk te hebben hoe we de kaartverkoop organiseren en dan mag het los gaan.

UP TIGHT
Bij de Hoornse Bokaal van 2019 hebben we kennis gemaakt met Up Tight.
Soul- & Gospelkoor UpTight is een eigenzinnig koor met ruim 40 leden uit Hoorn, gedirigeerd door Martijn Bos.
Hun repertoire bestaat uit stampende soulkrakers, opzwepende gospels en sfeervolle love-songs.
Zij verzorgen voor elke gelegenheid, feest en festival een perfecte muzikale omlijsting. Een koor met heel veel uitstraling.